21 мамырда жұмысшы мамандықтар жылы аясында Уәлиханов ауыл шаруашылығы колледжінде "Ұмытылған ұлттық тағамдар" тақырыбында мастер-класс өткізілді, оның барысында қатысушылар Ұлпершек, Жаужүрек, Өрметос, Көже, Тара шай, Жент және басқа да дәстүрлі қазақ тағамдарын дайындау технологияларымен танысты.
Мастер-класс этникалық стильде киіз үйде өтті, онда қазақ тұрмысы мен қонақжайлылық атмосферасы құрылды. Бұл іс-шара облыстың түкпір-түкпірінен келген студенттер, оқытушылар мен қонақтарды біріктіретін мәдени алаңға айналды.
Мастер — класс жетекшілері тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша өндірістік оқыту шеберлері: Роза Садыққызы Құсбекова-ұмытылған қазақ тағамдарының аспаздық мәдениетін сақтаушы, сондай-ақ оның түлегі, қазіргі әріптесі Алиса Юрьевна Мухамедрахимова болды.
Мастер-класқа облыстың түрлі колледждерінің студенттері мен оқытушылары, сондай-ақ аудан басшылығы қатысты.
Қонақтар үшін қазақ халық әндері мен күйлерін қамтитын концерттік бағдарлама ұйымдастырылып, іс-шараға мерекелік көңіл-күй сыйлады.
Тәжірибелік бөлімнен кейін қонақтарға көктемгі жаңару мен халық бірлігінің символы Наурыз көже ұсынылды.
Іс-шара келесі бағыттарға бағытталды:
Қазіргі әлем жағдайында, жұмысшылардың кәсіптері маңызды бола бастаған кезде, мұндай іс — шараларды өткізу аспаздық істің-Өнер, мәдениет және қоғамға қызмет етудің маңыздылығын көрсетеді. Өйткені, бұл дәстүрлерді сақтайтын және оларды ұлттық тағамдардың дәмі, хош иісі мен жаны арқылы жеткізетін аспаз.