Білім беру мекемелеріндегі тамақтан улану-санитарлық нормалар мен ережелерді қатаң сақтауды талап ететін күрделі мәселе. Негізгі алдын алу шараларына мыналар жатады:
Жарамдылық мерзімі бар сертификатталған өнімдерді ғана қабылдау.
Температуралық режимге сәйкес тағамды дұрыс сақтау.
Ас блогын, ыдыстарды, мүкәммалды үнемі тазалау және дезинфекциялау.
Таза ауыз суды пайдалану.
Ас блогы қызметкерлерін күнделікті тексеру.
Санитарлық киімнің болуы, жеке гигиена ережелерін сақтау.
Тұрақты медициналық тексеруден өту.
Пісірутехнологиясынсақтау (термиялықөңдеу).
Шикіжәнедайынөнімдердібөлексақтау.
Дайынтағамдардыңсапасынбақылау (бракераж, дәм тату, сынамалар).
Ас блогыныңқызметкерлеріүшіннұсқамалар мен санитарлықминимумдарөткізу.
Оқушылар мен ата-аналарғақауіпсізтамақтанутуралыбілім беру.
Азық-түлікқабылдау, тамақбракеражы, қызметкерлердіңденсаулығыжурналдары.
Барлықжазбалардыуақтылырәсімдеу.
Алтынсарин аудандық санитарлық
басқармасы-эпидемиологиялық
бақылау басқармасы» РММ басшысы
А.Ж. Әлмағанбет