Білім беру объектілерінде тамақтан уланудың алдын алу

Білім беру объектілерінде тамақтан уланудың алдын алу

Білім беру мекемелеріндегі тамақтан улану-санитарлық нормалар мен ережелерді қатаң сақтауды талап ететін күрделі мәселе. Негізгі алдын алу шараларына мыналар жатады:

 

  1. Өнімнің сапасын бақылау

Жарамдылық мерзімі бар сертификатталған өнімдерді ғана қабылдау.

Температуралық режимге сәйкес тағамды дұрыс сақтау.

 

  1. Санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтау

Ас блогын, ыдыстарды, мүкәммалды үнемі тазалау және дезинфекциялау.

Таза ауыз суды пайдалану.

 

  1. Қызметкерлердің жеке гигиенасы

Ас блогы қызметкерлерін күнделікті тексеру.

Санитарлық киімнің болуы, жеке гигиена ережелерін сақтау.

Тұрақты медициналық тексеруден өту.

 

  1. Тамақтануды дұрыс ұйымдастыру

Пісірутехнологиясынсақтау (термиялықөңдеу).

Шикіжәнедайынөнімдердібөлексақтау.

Дайынтағамдардыңсапасынбақылау (бракераж, дәм тату, сынамалар).

 

  1. Оқытужәнеақпараттандыру

Ас блогыныңқызметкерлеріүшіннұсқамалар мен санитарлықминимумдарөткізу.

Оқушылар мен ата-аналарғақауіпсізтамақтанутуралыбілім беру.

 

  1. Құжаттаманыжүргізу

Азық-түлікқабылдау, тамақбракеражы, қызметкерлердіңденсаулығыжурналдары.

Барлықжазбалардыуақтылырәсімдеу.

 

 

Алтынсарин аудандық санитарлық

басқармасы-эпидемиологиялық

бақылау басқармасы» РММ басшысы                                                 

А.Ж. Әлмағанбет