Азық-түлікті қоғамдық тамақтандыруда сақтау қауіпсіздігі.
Қоғамдық тамақтандыру орындарында азық — түлікті сақтау ережелерін сақтау тамақтан улану мен инфекциялардың алдын алудың міндетті шарты болып табылады.
Мұздатылған тағамдар: -18 °C және одан төмен
Салқындатылған тағамдар: 0 °C-тан +6 °C-қа дейін
Ыстық тағамдар: қызмет көрсетер алдында сақтау кезінде +65 °C төмен емес
Тек жаңа өнімдерді қолданыңыз.
Барлық өнімдер өндірілген күні мен сақтау мерзімі бар таңбалануы керек.
Шикі ет, балық, көкөністер мен дайын тағамдар айқас ластануды болдырмау үшін бөлек сақталуы керек.
Әр түрлі контейнерлерді, белгілерді және сөрелерді қолданыңыз.
Тоңазытқыш және қойма жабдықтары үнемі тазаланып, дезинфекциялануы керек.
Өнімдерді еденде сақтауға жол берілмейді!
Күшті иісі бар тағамдарды (балық, дәмдеуіштер) иістерді сіңіретін тағамдардың жанында сақтауға болмайды.
Сақтау шарттарының бұзылуы қауіпті салдарға тікелей жол болып табылады: бактериялардың көбеюі, улану, әкімшілік шаралар және беделді жоғалту.
Санитарлық нормаларды бақылау және сақтау-бұл жай ғана формальдылық емес, сіздің келушілеріңіздің денсаулығына нақты үлес!