Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрлігі наурыз көжесіз, бесбармақсыз,
қазысыз, шұжықсыз, қуырдақсыз, сүт сусындарынсыз, салаттарсыз өтпейтін Наурыз мерекесін мерекелеу қарсаңында тамақтан уланудың профилактикасы шаралары туралы еске салады.
МЕРЕКЕЛІК ІС-ШАРАЛАРДЫ ӨТКІЗУ КЕЗЕҢІНДЕ ТАМАҚТАН УЛАНУДАН ЖӘНЕ ИНФЕКЦИЯЛЫҚ АУРУЛАРДАН АУЛАҚ БОЛУ ҮШІН БІРҚАТАР ҰСЫНЫМДАРДЫ ОРЫНДАУ ҚАЖЕТ
ІС-ШАРАЛАРДЫ ҰЙЫМДАСТЫРУШЫЛАР МЕН
ҚАТЫСУШЫЛАРҒА:
- тағам өнімдерін дайындау және сату кезінде санитариялық-эпидемиологиялық талаптарды қатаң сақтау қажет;
- үйде дайындалған өнімдерді сатуға тыйым салу қажет;
- сатушылар жеке гигиенаны сақтай отырып, арнайы киімде болуы,
өнімді бір реттік ыдыста сатуы тиіс;
- қалдықтарды жинау орындарын ұйымдастыру және оларды уақтылы
шығару керек.
МЕКТЕПТЕР МЕН БАЛАБАҚШАЛАРДА:
Ата-аналар жұртшылығы мен
білім беру объектілерінің әкімшілігі
түсіндіру жұмыстарын жүргізуі, талаптар мен
сақтау мерзімдері сақталмаған жағдайда улануға әкелуі мүмкін үйде жасалған өнімдерді тұтынуға тыйым салу қажет.