Саркыт

Саркыт
Саркыт-көптеген жылдар бойы ұрпақтан-ұрпаққа ауысып келе жатқан бұрынғы және сүйікті дәстүрлердің бірі.
 
Біздің көпшілігіміз мерекелік отырыстарға барғаннан кейін, әдетте, қонақжайлармен оралады. Саркыт ретінде кәмпиттер мен кондитерлік өнімдерден басқа пісірілген ет, суық тағамдар және тіпті салаттар тарататын жағдайлар жиі кездеседі. Мұның бәрі тағамдық алуан түрлілік негізінен полиэтилен пакеттерде сақталады және үй-жайлардың салыстырмалы жоғары температурасын ескере отырып, инфекциялық аурулар қоздырғыштарын сақтау және көбейту үшін қолайлы жағдай жасайды.
 
Саркытты тұтынғанан кейін тамақтан улану жағдайлары жиілеп кетті, бұл ретте зардап шеккендердің негізгі контингенті – бұл қонақжайлармен тоядан тәтті тағамдар жеген балалар. Жазғы маусымда бұл мәселе ерекше өзектілікке ие болады. Барлықтарыңызға тез бұзылатын өнімдер түрінде Сарқыт алмауға, құрғақ кондитерлік өнімдермен, печеньемен, кәмпиттермен, шығыс тәттілерімен және жемістермен шектелуге кеңес береміз.
 
Салтанатты іс-шараларды өткізу кезінде салтанат иелері мен қоғамдық тамақтану объектілерінің иелеріне тек сертификатталған тамақ өнімдерін сатып алу, шикі және дайын өнімдерді дайындау технологиясы мен тауарлық көршілестігін сақтау, майонез бен қаймақ, белокты және майлы торттар, пирожный және басқа да тез бұзылатын азық-түліктерді пайдалана отырып, мерекелік дастархан ас мәзірінен аулақ болу қажет. Сондай-ақ үстелдерді алдын ала жаюға жол бермеу, келесі күні тамақ қалдықтарын пайдаланбау, ас үйде бөгде адамдардың болуына жол бермеу ұсынылады.
 
Сондай-ақ, қолды, көкөністер мен жемістерді мұқият жуу, тек қайнатылған суды немесе кепілді сапалы шөлмектерде суды ішу, шикі және дайын тамақ өнімдерін бөлек сақтау, сүт, қаймақ, балық және ет жартылай фабрикаттарын, сондай-ақ салаттарды дайындау немесе сатып алу күні дереу пайдалану қажеттігін еске саламыз, оларды 6-12 сағаттан артық сақтамаңыз, кездейсоқ адамдардан және рұқсат етілмеген сауда орындарында азық-түлікті сатып алмаңыз, дайындалған азық-түлікті бөлме температурасында 1 сағаттан артық емес сақтау, майонезді пайдалануды шектеу, тамақ өнімдерін тасымалдау және сақтау үшін таза орамды (полиэтилен, қағаз, тамақ өнімдеріне арналған контейнерлер) пайдалану.
 
Аталған талаптарды сақтау Сіздің денсаулығыңызды сақтайды және мерекелік дастарханға қауіпсіз уақыт өткізуге мүмкіндік береді.