Қарбыздың пайдалы қасиеттері және таңдау кеңестері

Қарбыздың пайдалы қасиеттері және таңдау кеңестері
Қарбыз – бұл дәмді, шырынды, аз калориялы жидек. Қарбыз магнийге бай: 100 граммда осы микроэлементтің 12 мг бар,бұл тәуліктік норманың 60%. Магний бүйректегі тастардың түзілуіне жол бермейді және жүйке жүйесінің жұмысына жағымды әсер етеді. Ол сондай-ақ калий, натрий, кальций және басқа да пайдалы заттарды қалыпты сіңіру үшін қажет. Қарбыз және фолий қышқылына немесе В9 дәруменіне бай, ол адамның қан және иммундық жүйелеріне қатысады.
Қарбызды тамаққа қолдану нефрит, гастрит, бауыр және өт жолдары аурулары, гипертония кезінде пайдалы.
Бірақ қарсы көрсетілімдер бар. Бұл жидекті бүйрек пен өт қабығында, асқазан-ішек жолдарының кейбір ауруларында, цистит пен простатит кезінде жеуге болмайды.
Піскен және тәтті қарбыз белгілері:
- Пішіні сәл созылған шарға ұқсайды;
- Піскен және тәтті жемістің оңтайлы салмағы-5-10 кг;
- Сіз қарбызды тамыз айының ортасынан бастап сатып аласыз;
- Қабықта сарғыш дақ бар, ал жолақтардың өзінде айқын контурлары бар;
- Піскен және тәтті қарбыздың құйрығы құрғақ;
- Ұрықтың жоғарғы және төменгі жағын басыңыз: егер жарықты естісеңіз, қарбыз толығымен піскен;
- Кесілген қарбызды сатып алудан бас тартыңыз. Оның астында бактериялар белсенді дамиды.
Ең табиғи қарбыз тамыз айының ортасында ғана сатылады. Қарбызды дүкенде сатып алған дұрыс. Қарбызды трассада сатып алмаңыз. Автокөліктердің пайдаланылған газдары өнімнің қауіпсіздігіне жақсы әсер етпейді. Қарбызды қолданар алдында ағынды сумен жуу керек.
Қарбыз - қысқы маусымға дейін дәрумендерді жеткілікті мөлшерде алудың тамаша мүмкіндігі.