Есіл аудандық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармасының мамандары «Ново-Приречное» ЖШС және СХП «Каракольский» ЖШС наубайхана қызметкерлерімен ұнды фортификациялау мәселесі бойынша кездесу өткізді

Есіл аудандық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармасының мамандары «Ново-Приречное»  ЖШС және СХП «Каракольский» ЖШС наубайхана қызметкерлерімен ұнды фортификациялау мәселесі бойынша кездесу өткізді

Есіл аудандық санитариялық-эпидемиологиялық бақылау басқармасының мамандары «Ново-Приречное» ЖШС және СХП «Каракольский» ЖШС наубайхана қызметкерлерімен ұнды фортификациялау мәселесі бойынша кездесу өткізді. Кездесу барысында шараның мақсаты, байытылған тағамның пайдасы, қоғамдық тамақтанудың маңыздылығы, сапалы тағамды тұтынудың басымдығы, жұқпалы емес аурулардың алдын алу, ұнды байытудың маңызы мен мәні туралы айтылды. Теміртапшылықты анемия, йод тапшылығы (зоб), А дәрумені тапшылығы, бұл аурулар жұмыс күшінің интеллектіне, жұмысқа қабілеттілігіне және өнімділігіне әсер етеді. Бұл микроэлементтердің жетіспеушілігі, сіз жеткілікті тағамды тұтынсаңыз да, ондағы микроэлементтер мен витаминдердің құрамы жеткіліксіз. Сондықтан бидай ұнына пайдалы микроэлементтер қосылады, олар дәнді ұнтақтау кезінде жоғалады. Нан мен ұн – адамзатты темір, фолий қышқылы және витаминдер сияқты аса қажетті микроэлементтермен қамтамасыз етудің ең тиімді жолы.